Z malého obchůdku...

V roce 2013 si Petr otevřel malý obchod s možností posezení v Plzni ve Smetanových sadech. Z Itálie si sám dovážel prémiové produkty od malých výrobců - vína, sýry, uzeniny, ovoce, zeleninu, ... Ke kávě nabízel domácí dezerty inspirované tradičními italskými recepty.
Od samého počátku byl důraz kladen na kvalitu, osobní výběr a udržování přátelského kontaktu s dodavateli.

Na sklenku a kus řeči za ním chodil i kamarád Martin. Společně spolu vyráželi do Itálie - pro zboží, ale i za inspirací. Dva roky od založení obchůdku se zrodila myšlenka a první plány pro rozšíření a přeorientování podniku na pizzerii.

Cesta správným směrem

Rozhodnutí pro ručně vyrobenou pec na dřevo padlo okamžitě. Navíc od výrobce získali cenný kontakt na pizzerii Luigiho Castalda v Neapoli. Luigiho pizza vyhrála na celé čáře i přesto, že Petr a Martin pátrali a ochutnávali v mnoha vyhlášených tamních pizzeriích.
Ze svého prvního kurzu právě u Luigiho se Petr vrátil nejen plný dojmů a informací, ale ve své dodávce přivezl i první pec a mnoho dalších potřebných věcí pro spuštění provozu.

Den "D"

Petr a Martin otevřeli dne 4. dubna 2016 první neapolskou pizzerii v Plzni - Da Pietro. Slavnostnímu otevření byl přítomen i sám Luigi Castaldo, který nejen dohlížel na chod nového podniku, ale i radil a pomáhal všude tam, kde bylo třeba.
Od prvního dne si pizzerie našla své příznivce a dostavil se nečekaný úspěch.